location title mykonos
ΑΡΧΙΚΗ

ΕΛ

Γαστρονομία

Η Μύκονος φημίζεται για τα τοπικά προϊόντα της. Συγκεκριμένα, η μυκονιάτικη λούζα και η κοπανιστή της Μυκόνου είναι οι δύο τοπικές γεύσεις που πρέπει κανείς να δοκιμάσει αν επισκεφτεί την Μύκονο. Η λούζα είναι ένας χαρακτηριστικός μεζές, τα περίφημα λουκάνικα της Μυκόνου. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό αλλαντικό από ντόπιο χοιρινό, το οποίο προέρχεται από ολόκληρο το φιλέτο από τη ράχη του ζώου με το λίπος. Το κρέας ψήνεται με αρκετό αλάτι, πιπέρι και άλλα μυρωδικά. Σερβίρεται ως μεζές κομμένος σε λεπτές φέτες. Η κοπανιστή της Μυκόνου είναι ένα τυπικό, αρκετά πικάντικο τυρί, το οποίο είναι χαρακτηριστικό για την πιπεράτη νοστιμιά του. Μπορεί να συνοδευτεί με ένα ποτήρι ούζο ή άλλο ελληνικό απεριτίφ, πάνω σε μία φέτα ψωμί, σε μουσκεμένο κρίθινο παξιμάδι με τομάτα ή αγγούρι. Η κοπανιστή είναι το αποτέλεσμα ζύμωσης από εξειδικευμένο τυροκόμο σε βάση ντόπιου ανάμικτου τυριού, κυρίως αιγοπρόβειου, το οποίο ωριμάζει και διατηρείται σε γυάλινο ή πήλινο βάζο.

Μύκονος

Μη διαθέσιμο τηλέφωνο